Arbejder du i en produktionsvirksomhed, står det klart hvor meget støv og restprodukter fra produktionen der samler sig på gulve, maskiner, rørføringer m.m.. Det kan ikke bare forstyrre produktionen, men kan også skabe et sundhedsskadeligt arbejdsmiljø, hvis der ikke bliver taget hånd om det.

Kärcher industristøvsugerDerfor bør enhver seriøs produktionsvirksomhed sikre en ren og ordentlig arbejdsplads, og det gøres bedst ved hjælp af en Kärcher industristøvsuger. Kärcher er førende inden for industristøvsugere og har et bredt udvalg af professionelle industristøvsugere til erhvervsbrug.

En industristøvsuger afviger grundlæggende ikke betydeligt fra din almindelige husholdningsstøvsuger, men de har nogle specifikationer som gør dem i stand til at løse rengøringsopgaver, hvor en almindelig støvsuger hurtigt ville stå af. Til rengøring under industrielle produktionsforhold vil en husholdningsstøvsuger simpelthen være på en umulig løsning.

Industristøvsugere er markant mere robuste

Derfor er de industrielle maskiner først og fremmest markant mere robuste og derfor betydeligt mere driftsikre. Det resulterer i støvsugere som kan modstå betydeligt mere omfattende rengøringsopgaver og over længere tidsintervaller. Rengøringsopgaver vil med en industristøvsuger dog kunne løses markant hurtigere og lettere.

Det skyldes i særdeleshed at disse maskiner, som regel har en markant større sugeevne end regulære støvsugere, hvilket gør dig i stand til at opsuge kraftigere partikler og materialer fra produktionen end de almindelige maskiner tillader.

Derudover har industristøvsugere ofte en højere luftgennemstrømning, som betyder at maskinen mere effektivt vil transportere det opsugede støv ned i maskinens pose/beholder.

En af industristøvsugernes mest udmærkende egenskaber er den markant større beholdervolumen de medbringer. Almindelige husholdningsstøvsugere har ofte beholdere på blot få liter, da det til de fleste hjemlige rengøringsopgaver vil være en tilstrækkelig volumen.

Når du skal udføre industriel rengøring af produktionsarealer, vil du komme til at suge store mængder støv, og derfor vil en større beholdervolumen også være en nødvendighed. Det gør at du ikke behøver at stoppe under arbejdsopgaver for at tømme beholderen/posen. Det er ikke blot mere bekvemmeligt, men også betydeligt mere effektivt.

Der findes 3 overordnede støvklasser: L, M og H

Hvis du skal anvende en industristøvsuger i din produktion, er det vigtigt at maskine har et filter som kan frasortere de skadelige partikler.
Der findes 3 overordnede støvklasser, som du skal vælge maskine og filter ud fra:

Støvklasse L beskriver det ufarlige støv, og indeholder almindelig snavs, jord mm. som du støder på i hjemmet, på kontoret eller lignende.

Støvklasse M beskriver farligt støv, og indeholder træstøv samt støv fra spartelmasse, fyldemasse og lak, gips, cement, beton, fliseklæber, maling, sand og grus.

Støvklasse H beskriver ekstremt farligt og kræftfremkaldende partikler, og indeholder støv med skimmelsporer, asbest, blyholdigt støv, mineralfibre, bitumen og kunstige mineralfibre som eksempelvis glasuld.

Derfor vil du som minimum skulle have en maskine fra støvklasse L, men det er ofte ikke tilstrækkeligt hvis du regelmæssigt kommer i kontakt med farlige og potentielt kræftfremkaldende partikler.

Arbejder du udelukkende med træ, bør en industristøvsuger fra støvklasse M være tilstrækkelig, men dette er bestemt ikke et område der skal tages nogen chancer inden for.

Har du den mindste forestilling om at du vil komme i kontakt med de ekstremt farlige partikler, skal du uden tvivl vælge en af de bedste industristøvsugere fra støvklasse H.

Vælg den rigtige maskine ud fra dit behov

Når det er sagt, skal du selvfølgelig vælge din industristøvsuger ud fra hvad dine personlige rengøringsbehov lyder på. Er der blot tale om et lille areal, behøver du ikke at prioritere en kæmpe beholdervolumen. Er der behov for at støvsugeren skal kunne opsuge grove materialer, skal du kigge på en maskine med en høj ydeevne og luftgennemstrømning.

Resulterer jeres produktion i sundhedsskadelige partikler, er det ekstremt vigtigt at du sikrer dig at din maskine og dens støvfilter er markeret med den fornødne støvklasse.

Kärcher er din garanti for god kvalitet

Hvordan end dit behov ser ud, er det uden tvivl noget tyske Kärcher kan løse. De er førende inden for industristøvsugere, og har det bredeste udvalg af maskiner, så du kan finde den, der opfylder dit behov.

Så er du klar til at tage rengøringen seriøst i jeres produktionsvirksomhed, så invester i en Kärcher industristøvsuger.