Går du og drømmer om at opgradere dit køkken eller få et helt nyt køkken? Sådan noget er ikke gratis, men hvis du ikke har det største rådighedsbeløb, så kan du sagtens finde et billigt køkken, men som samtidig stadig er pænt.

Nyt køkkenDu kan for eksempel få billige køkkener i Ikea. Køkkeners pris spænder generelt ret bredt, og du kan altså købe køkkener for mellem 15.000 til 500.000 kr. alt efter hvilket design, mærke osv. det er.

Jo mere eksklusivt mærket samt designet er, jo dyrere er det også.

Ting du skal tage stilling til

At renovere et køkken kan dog godt være lidt af et projekt, og der er mange ting, der skal tages stilling til, blandt andet både pris, udseende samt kvalitet. Tag stilling til hvor meget du vil give for køkkenet.

Derudover skal du finde ud af hvilket udseende dit køkken skal have samt hvilken stemning det skal skabe. Det skal passe sammen med resten af boligen, så udseendet er også en vigtig ting at finde ud af. Research på forskellige køkkener og find det udseende, du ønsker.

Du skal også tage stilling til hvilken kvalitet du ønsker. Jo bedre kvalitet du vil have, jo mere koster køkkenet desværre også. Så gør op med dig selv, om du er villig til at betale mere for køkkenet end du måske havde tænkt til at starte på.

Læg et budget

Det er en god idé at lægge et budget for, hvor dyrt det maksimum må blive. På den måde skaber du et overblik over selve økonomidelen og så ved du hvor mange penge du måske skal ud at låne, hvis du ikke har dem alle sammen lige ved hånden.

Læg derfor et budget, så du ved hvor mange penge du har til rådighed og hvor meget det nye køkken maksimum må koste. Sæt mindst 10 procent af til uforudsete udgifter.

Hvis du mangler de sidste penge til drømmekøkkenet, så kan du ansøge om at optage et sms lån hos KreditNU, hvor du kan låne op til 25.000 kroner. Og så er det bare i gang med at renovere!

Ønsker du at lave det selv?

Gør op med jer selv, om du vil lave noget af arbejdet selv, eller om du vil betale for at få køkkenet monteret og færdiggjort. Hvis du har en uddannelse indenfor noget af dette, så er det en oplagt mulighed at renovere selv, for at spare flest mulige penge.

Find en stil, som passer godt ind samt harmonerer godt med resten af boligen og den måde du lever på. Du skal også tage stilling til materialet – ønsker du blanke låger, der er lette et tørre af, træoverflader der giver varme eller praktiske ståloverflader.

At skifte sit køkken ud er ikke nemt, men med en smule tålmodighed skal det hele nok flaske sig.