Har du styr på virksomhedens regnskab som leder og ansvarlig? Mange danske SMV virksomheder vælger selv at håndtere opgaverne, for at spare på omkostningerne.

Det giver god mening, problemet er bare at det ofte har en negativ effekt. Enten fordi de økonomiske opgaver bliver løst med fejl. Eller fordi det ender med at koste dig mange arbejdstimer, så du faktisk får en mere ineffektiv virksomhed. 

 

Få professionelle på de økonomiske opgaver

Er du ansvarlig for firmaets regnskab og økonomi, uden baggrund eller erfaring som revisor, har du overordnet set to muligheder. Du kan vælge én af de mange regnskabsprogrammer på markedet eller hyrer en revisor.

Regnskab og økonomiAktuel må Dinero anses for det mest populære regnskabsprogram, blandt små danske virksomheder. Nok særligt fordi det er gratis, med muligheden for at tilkøbe ekstra features og muligheder senere. Så hvis du insisterer på at ordne det selv, kan det i hvert fald anbefales.

Industrimagasinet er bare sikker på, at alle virksomheder af en vis størrelse, vil have større glæde af en professionel samarbejdspartner. Intet regnskabsprogram kan rådgive og vejlede dig. Eller se åbninger og fradragsmuligheder, du ikke kendte til.

Ja, de færreste regnskabsprogrammer er komplette inden for alt der omhandler love og regler. Så du bør få professionelle til at håndtere virksomhedens regnskab. Vi ser her nærmere på hvorfor det er en god idé:

  • Outsourcing skaber en mere effektiv arbejdsplads.
  • Få professionel rådgivning og vejledning undervejs.
  • Undgå alvorlige fejl i skat og moms.
  • Brug tiden på det du elsker og er bedst til.

Fordelene står faktisk i kø, men det her er de 4 klart vigtigste grunde. Det er klart, at det ikke er gratis, men det vil give dig mere overskud i hverdagen og du slipper for de irriterende økonomiske opgaver. De opgaver der ofte bliver til en byrde og dræner dig for energi. Her tænkes specielt på selvstændige firmaer.

Byggefaget har tidligere skrevet en artikel om regnskabshjælp til byggefirmaer. Her ser de netop nærmere på, hvorfor outsourcing er værd at overveje og hvordan du får valgt den rette revisor/partner. Gør-det-selv vs. revisor er en interessant overvejelse, som rigtig mange selvstændige gør sig hvert år.