Hulmursisolering er noget alle private og virksomheder bør overveje, hvis man vil lave en god investering og spare på varmeregningen. Spørgsmålet er bare hvad det koster og hvilket afkast det kan give. Industrimagasinet har set nærmere på hvad hulmursisolering koster i denne artikel.

For en ting er at lade pengene stå i banken. En anden ting er at investere dem i isolering – specielt hulmursisolering. Sidstnævnte er faktisk en rigtig god ting at investere i, da tilbagebetalingsperioden typisk er 3-5 år.

Det betyder kort sagt, at indenfor 3-5 år, vil du have sparet så mange penge på varme, som det kostede at få foretaget hulmursisoleringen. Naturligvis er tilbagebetalingsperioden på 3-5 år, ikke gældende for alle boligtyper og situationer. Men for langt de fleste vil den ligge i det tidsinterval.

Det er altid en god idé at hente flere tilbud på din bygge -og isoleringsopgave, for at finde en god udbyder, til den laveste pris.

Hvad koster en hulmurisolering?

Lad os gå lige til sagen:

HulmursisoleringPriserne på isolering svinger meget. Det ene år kan du få det til 100 kroner kvadratmeteren, mens du andre år kan få det for 180 kroner kvadratmeteren.

Priserne afhænger meget af, hvad der er inkluderet i priserne. Nogle oplyser priser som kun er for selve isoleringen, mens arbejdskraften ikke følger med i den pris – og dermed kan du risikere at ende med en pris, som er langt dyrere end du forventede. Derfor skal du altid bede om en samlet pris for opgaven, så du er helt sikker på, at du ikke bliver ’snydt’.

Gennemsnitspris

Når det er sagt, har vi prøvet at finde frem til en gennemsnits pris for hulmursisolering. Vi anslår at hulmursisolering koster mellem 120 og 160 kroner pr kvadratmeter. Hvis vi ligeledes anslår at du har en bolig i et villakvarter på 160 kvadratmeter, så ender du med en pris på mellem 10 og 14.000 kroner.

Rimelig billigt, ift. hvor mange penge du kan spare på fx 10 eller 20 års basis.

Vi kan altså hurtigt konkludere, at hulmursisolering er en af de typer af isolering, som bedst kan betale sig at investere i. Du får pengene hurtigt ’sparet hjem’ og det er rimelig nemt at få lavet. Der er bare et krav: at din bolig har hulmure!

Men det har du vel allerede undersøgt, ikke?

Ekstra fordel: Salgsprisen på din bolig, vil stige med 5%.

Hold da op. Ja, det er rigtigt.

For selvom hulmursisolering ikke koster så meget at få lavet, så gør det en rigtig stor forskel for boligen. Er boligen ikke energi- eller varmevenlig, jamen så trækker det voldsomt ned på prisen. Derfor er der lavet en række analyser og rapporter, der fastslår, at i gennemsnittet vil hulmursisolering giver en salgspris der er 5% højere, end hvis der ikke er foretaget ordentlig isolering i hulmurene.

Tag det med et gran salt. Det ændrer dog ikke på, at prisen på din bolig, går i den rigtige retning.

Konklusion: Det er en god ide at få isoleret hulmurene!

– Ikke kun økonomisk.

Faktisk gør det også en del, ift. indeklimaet ifølge Arbejdstilsynet. Der kan nemt komme en form for træk og fugtigt indeklima, hvis hulmurene ikke er isoleret. Det er ikke godt – hverken for huset (større risiko for skimmelsvamp, f.eks.), men også boligens mennesker – dig og din familie. Det er ikke sundt at sove i et rum, hvor hulmurene ikke er isoleret – både i forhold til lyd og træk (kulde).

Det er billigt, nemt og kan gøres på få dage.