Har du en meget høj luftfugtighed i din lejlighed eller i dit hus? Det er især badeværelser, vaskerum eller kældre, som går igen når det kommer til høj fugtighed og det kan foreårsage en del skade i hjemmet, samt helseproblemer.

Affugterer fungerer meget simpelt. En ventilator trækker den fugtige luft ind igennem en fordamper, og her afkøles luften til under dugpunktet. Vanddampene fra luften kondenseres på fordamperens kolde overflade, og bliver derefter opsamlet i en vandbeholder.

Den kolde luft fortsætter gennem kodensatoren, hvor den opvarmes og bliver pustet ud i rummet igen. Denne proces fortsættes indtil rummet er optimalt fugtet.

Har du for høj luftfugtighed i hjemmet?

Mange tænker måske at der er tørt i Danmark og dermed er der ikke brug for en affugter. Men de kan bruges på mange forskellige steder som bl.a på et lager, værksteder, campingvogne, garager etc. Man anbefaler at luftfugtigheden skal være mellem 45-50 %, da dette er det bedste for både mennesker, dyr og planter. Hvis den er mere end 50% kan der forekomme svampe, mug og bakterier, som kan medvirke til helserelaterede problemer.

Så hvis du har høj luftighed i et rum, så kan det på det stærkeste anbefales at få en affugter. Falck har lavet en god video om hvordan du bruger affugteren, så se med her:

 

Fordele ved en affugter

  • Kan forebygge helseproblemer.
  • Hjælper med at regulere luftfugtigheden, så den er mellem 45-50 %.
  • Forebygger skimmel og mug.

Brug affugter tests, når du skal vælge

Det kan ofte være en lidt besværlig proces at finde den helt rigtige affugter og her kan tests være en god hjælp. Der findes mange tests online, hvor forskellige affugtere er blevet anmeldt af andre, og her kan du læse alt om hvor godt den pågældende model fungerer. Dermed er du sikret en god model som du kan bruge i mange år fremadrettet.