Når du skal ændre din indretning i virksomheden, så er det vigtigt, at tage hensyn til det arbejde, der skal laves i virksomheden. Desuden så er variationsmuligheder i indretningen i virksomheden vigtigere end dyre møbler.

Det er ydermere vigtigt at indretningen i virksomheden understøtter de arbejdsfunktioner og samarbejdsformer, der foregår på arbejdspladsen, samtidig med at der tages hensyn til arbejdsmiljøet. Nedenfor kan du læse om 10 gode kontor råd inden du indretter.

Jo flere af rådende din virksomhed følger, jo mere velfungerende en virksomhed får du. Derfor kan det altså godt betale sig, at bekymre sig om indretning i virksomheden.

10 gode kontor råd inden du indretter

Indretning i virksomheden kan altså være en kompliceret affære. For at løse dette kan du med fordel læse om disse 10 gode kontor råd inden du indretter.

Det er selvsagt ikke tvingende nødvendigt, ar følge alle rådende, men jo flere du følger, jo større chance har du for, at få den optimale indretning i virksomheden. Den optimale indretning i virksomheden skaber ideelle arbejdsforhold, hvilket giver klart mest effektivitet.

Generelle krav til arbejdsrum

  • Højden til loftet skal være min 2,5 meter og gulvarealet minimum 7 m2.
  • Der skal være 12 m3 luft i arbejdsrummet per person
  • En tilstrækkelig tilgang af dagslys og udsyn til omgivelserne

Personalefaciliteter

Der skal ifølge Arbejdstilsynets vejledninger også være adgang til følgende personalefaciliteter:

  • Toilet og håndvask
  • Spiseplads og forsvarlig opbevaring af medbragt mad og drikke
  • Mulighed for at anvende telefon
  • Garderobe
  • Mulighed for at låse sine ting inde i fx skuffe eller skab

Gode råd om indretning af kontor

De sidste 2 gode råd om indretningen relaterer sig til kontoret. Dem bør du være opmærksomme, for at skabe en effektiv arbejdsplads med gode forhold.

  • Udnyt pladsen bedst muligt – Undgå et overmøbleret kontor og flyt på de ting, som evt. står i vejen.
  • Planlæg større udskiftninger af udstyr nøje. Prøv forskellige typer, før I vælger. Køb  energibesparende udstyr fx fladskærme, som afgiver mindre varme og støj.

Kontorarbejde foregår oftest bag en computerskærm i mange timer hver dag. Den største udfordring er derfor at skabe variation i arbejdet og i siddestillinger.

Nok så ergonomisk korrekte kontormøbler kan nemlig ikke opveje belastninger, der kommer af at sidde fastlåst i samme stilling hver dag. Variation sætter gang i blodomløbet og musklerne bliver tilført ny ilt og energi.

Alt i alt er der altså 10 gode kontor råd inden du indretter, hvilket kan være med til at virksomheden kører som den skal.

Hvis du har brug for inspiration til virksomhedens badeværelse eller køkken, kan denne indretningsguide være en god hjælp. I hvert fald hvis du er i tvivl om hvilken stil og elementer du bør vælge.