Hvilken a-kasse du skal vælge, afhænger af hvilken profession du har i det daglige, og hvilken uddannelse du har. Selvom der findes tværfaglige a-kasser, er det generelt en god idé at vælge udbydere, der er specialister inden for dit fagområde.

Hvilke a-kasser er til håndværkere og hvordan vurderer du, om en a-kasse henvender sig til dig? Industrimagasinet har lavet en guide med hvilke a-kasser, der vil være gode for håndværkere.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Som nævnt tidligere, så kan du ikke bare vælge enhver a-kasse, hvis du arbejder som håndværker.

HåndværkerDet er nemlig en speciel branche, hvor det kræver en stor kendskab til den daglige arbejdsgange og hvordan tingene fungerer, for at du kan få den hjælp og sparring, du behøver.

Det er ofte håndværkere, som tager det største slag, når krisen langsomt begynder at krasse, for så bliver meget byggeri indstillet.

Det gør, at man er udsat for en stor risiko og relativt nemt kan miste sit job. Derfor er det vigtigt, at man har en god og pålidelig a-kasse i ryggen. Her er en top 3 over a-kasser, du bør overveje som håndværker.

A-kasser du bør overveje – Top 3

Krifa

Kristelig Fagbevægelse er en god og solid a-kasse, der har kendskab for mange emner. De henvender sig til en bred målgruppe og har ikke udelukkende håndværkere, men er en god partner at have i ryggen.

De er tværfaglige og en af de mest prisvenlige udbydere på markedet. Hvis prisen er afgørende for dig, kan du nemt finde den billigste a-kasse via PRISAS. Her er Krifa blandt de største aktører på markedet, med omtrent 161.000 medlemmer.

Din Faglige A-kasse

Din Faglige A-kasse (tidligere Byggefagenes Arbejdsløshedskasse) er en af de førende, som bakker op om rigtig mange håndværkerfag – specielt byggeri, hvor en stor del af håndværkere befinder sig. De har filialer i hele landet og man kan blive medlem, hvis bare man enten er ved at uddanne sig til eller arbejde som et af de fag som de støtter.

Dette er en af de a-kasser der giver mest mening at vælge, hvis man er håndværker, da den appellerer direkte til dig. Du kan se mere om satser, medlemstilbud og muligheder på www.fa-k.dk.

3F

Fælles Fagligt Forbund (derfor 3F) er en lidt bredere a-kasse, som ikke kun henvender sig til håndværkere, men en meget bredere målgruppe, hvor man blandt andre kan finde transport, industri, hotel restauration og mange flere ”praktiske” fag.

Der er også en stor gruppe kaldet byggegruppen, som primært er håndværkere. 3F har altså kendskabet, men henvender sig til en meget bred målgruppe.

En af de største udbydere på markedet, med store ressourcer, men hvor du heller ikke kan være sikker på samme personlige betjening. Deres Trustpilot score og anmeldelser, giver i hvert fald et lidt blandet indtryk.

Den bedste start, når du skal finde den bedste a-kasse for, er at danne dig et overblik over dine forskellige muligheder, a-kassernes fordele og priser generelt. Her kan sammenligningstjenester som VISIONE være til stor hjælp, der sparer dig for en masse besvær og hurtigt giver dig et godt overblik over de forskellige a-kasser.

Vi håber du er blevet klogere på dine muligheder og hvordan du finder den rette a-kasse løsning for dig. Husk at alle har særlige behov og ønsker, så vores forslag skal kun anvendes vejledende. Det er altid en god idé, selv at bruge lidt tid på at afsøge markedet. Det vil uden tvivl hjælpe dig med at vælge rigtigt første gang.