Hvilken a-kasse du skal vælge afhænger af hvilken profession du har i det daglige og hvilken uddannelse du har. Selvom der findes tværfaglige a-kasser, er det generelt en god idé at vælge udbydere, der er specialister inden for dig dag.

Det kan dog stadig ære en smule svært at vælge, for hvilke a-kasser er til håndværkere og hvordan ser man, at det er lige præcis dig, en a-kasse henvender sig til?

Industrimagasinet har lavet en guide med hvilke a-kasser, der vil være gode for håndværkere.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Som nævnt tidligere, så kan du ikke bare vælge enhver a-kasse, hvis du arbejder som håndværker.

Håndværker

Det er nemlig en speciel branche, hvor det kræver en stor kendskab til den daglige gang og hvordan ting fungerer, for at man kan få den hjælp man behøver.

Det er ofte håndværkere, som tager det største slag, når krisen langsomt begynder at krasse, for så bliver meget byggeri indstillet,

Det gør, at man er udsat for en stor risiko og relativt nemt kan miste sit job. Derfor er det vigtigt, at man har en god og pålidelig a-kasse i ryggen. Her er en top 3 over de bedste håndværkere for a-kasser.

Top 3

 

Krifa

Kristelig Fagbevægelse er en god og solid a-kasse, der har kendskab for mange emner. De henvender sig til en bred målgruppe og har ikke udelukkende håndværkere, men er en god partner at have i ryggen.

De er tværfaglige og en af de mest prisvenlige udbydere på markedet. Hvis prisen er afgørende for dig, kan du nemt finde den billigste a-kasse på Din-akasse.dk. Her er Krifa faktisk billigst til 403 kr. pr. måned.

BFA

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse er en af de førende, som bakker op om rigtig mange håndværkerfag – specielt byggeri, hvor en stor del af håndværkere befinder sig. De har filialer i hele landet og man kan blive medlem, hvis bare man enten er ved at uddanne sig til eller arbejde som et af de fag som de støtter.

Dette er en af de a-kasser der giver mest mening at vælge, hvis man er håndværker, da den appellerer direkte til dig. Du kan se mere om satser, medlemstilbud og muligheder på www.bf-a.dk.

3F

Fælles Fagligt Forbund (derfor 3F) er en lidt bredere a-kasse, som ikke kun henvender sig til håndværkere, men en meget bredere målgruppe, hvor man blandt andre kan finde transport, industri, hotel restauration og mange flere ”praktiske” fag.

Der er også en stor gruppe kaldet byggegruppen, som primært er håndværkere. 3F har altså kendskabet, men henvender sig til en meget bred målgruppe.

En af de største udbydere på markedet, med store ressourcer, men hvor du heller ikke kan være sikker på samme personlige betjening. Deres Trustpilot score og anmeldelser, giver i hvert fald et lidt blandet indtryk.

 

Vi håber du er blevet klogere på dine muligheder og hvor de mest oplagte muligheder ligger. Husk på at det kun er vores top 3 og hvis du har særlige behov, kan den rette løsning godt være noget helt fjerde.