Når du skal i gang med at byggeprojekt, har du brug for finansiering. Medmindre du repræsenterer en virksomhed, hvor I selv har pengene til at finansiere byggeriet.

Lån til byggeri er helt normalt hos danskerne og Industrimagasinet ser her nærmere på alle elementer i processen. For byggeprojektets størrelse, din økonomi og valgte byggefirma, har alle en central rolle at spille.

Læs alt om lån til nybyggeri i denne artikel og kom godt fra start. 

Klarlæg de grundlæggende forhold

Når du skal låne penge, bør du altid starte med at klarlægge de grundlæggende forhold. Hvad koster byggeriet, hvor mange penge behøver du og skal der stilles sikkerhed bag?

Byggeriets pris

Byggeriets pris afhænger meget af firmaet, projektets størrelse og hvilke materialer der skal anvendes. Alt sammen bør indtænkes i processen, for jo mere du skal låne, desto sværere bliver det at få godkendelse.

Du bør derfor altid være i dialog med flere byggefirmaer og indhente adskillige tilbud hos disse. Kun derved er du sikker på at finde den rigtige og mest prisvenlige udbyder. Kan du bare spare 50.000 kroner på det, er det vel indsatsen værd?

ByggeriHvor mange penge behøver du?

Når du er blevet klogere på byggeprojektets omkostninger kan du begynde at regne på tallene. Hvor mange penge har du på kontoen og hvor mange vil du have tilbage? Der er jo ingen grund til at tømme kontoen fuldstændig.

Så vurder din fremtidige økonomi og vælg et passende beløb, du vil bruge på byggeriet. Resten må du søge lån til.

Sikkerhed eller ej

Når du køber bolig eller går i gang med et stort boligbyggeri vil sikkerhed nærmest altid indgå. Banker og realkreditinstitutter vil generelt kun hjælpe dig, hvis der stilles sikkerhed bag. Omvendt er det på nettet, hvor der altid udbydes lån uden sikkerhed.

Så hvad du vælger vil hurtigt afhænge af, hvem du ansøger hos. Og hvis der er tale om en mindre tilbygning eller byggeri af udestue, så kan et lån online godt være en mulighed. Ellers bør bankerne foretrækkes.

Dine muligheder

Nu til en vurdering af dine muligheder. Alle personers lånemuligheder er individuelle og defineret ud fra alder, indkomst og privatøkonomi, så vi vil nøjes med at præsentere dig for de mest relevante udbydere.

Først er det vigtigt at skelne mellem finansieringsformerne. I mange tilfælde bliver der lavet et forhåndslån, der hjælper med at betale for byggeriet, mod en garanti. I disse tilfælde vil banken vurdere ejendommen og byggekontrakten, inden de godkender forhåndslånet.

Alternativet er et byggelån, hvor du kan få finansieret 60 % af ejendommens værdi. Hvis der her er tale om et nybyggeri helt fra bunden, kan det dog være svært at klarlægge.

Her er de realkreditinstitutter og banker der kan hjælpe dig til konkurrencedygtige ÅOP niveauer:

Banker og realkredit

  • Totalkredit
  • Realkredit Danmark
  • Nordea Kredit
  • Banknordik

Du kan se sammenligne pengeinstitutternes priser på Pengepriser.dk.

Kandidater online

  • Lendo – Op til 500.000 kr.
  • Bank Norwegian – Op til 400.000 kr.
  • Santander Bank – Op til 350.000 kr.
  • Ikano Bank – Op til 300.000 kr.

Sammenlign online lån på Din-pris.dk.

Mens banker og pengeinstitutterne ikke har faste beløbsgrænser, så er det generelt tilfældet for alternativerne online. Her kan du kun låne til byggeri, og med satser op til 500.000 kr. bør der være finansiering til de fleste private byggeprojekter.

Online bankerne er blevet et godt alternativ til landets pengeinstitutter, hvor deres renter og priser, er blevet konkurrencedygtige. Du kan derfor sagtens afsøge begge muligheder, særligt hvis du ikke er helt tilfreds med det lånetilbud eller den rente, som banken har præsenteret for dig.

Industrimagasinet anbefaler du besøger Danlaan.dk, hvis du gerne vil videre mere om lån online, samt se de forskellige online firmaers ÅOP.

ÅOP er alt – Hent flere tilbud

Nu til artiklens slutning og absolut vigtigste råd. Du skal ALTID indhente flere lånetilbud og så er ÅOP det absolut vigtigste. Det er ÅOP der definerer hvor mange penge du i sidste ende kommer til at tilbagebetale.

Det vil og skal fremgå tydeligt på alle de tilbud du modtager fra låneudbyderne. Men hvem er så billigst? Vi har givet dig indikationer i artiklen og generelt er rækkefølgen: pengeinstitutter, banker og lånefirmaer online.

MEN det er ikke altid du bare kan vælge og vrage, ligesom hver udbyder vurderer dig individuelt. Så du kan aldrig vide med sikkerhed, hvem der ender med at tilbyde dig den laveste ÅOP.

Så være i dialog med 2-3 forskellige udbydere, få indhentet gratis lånetilbud fra dem og vælg den laveste ÅOP. Eller det tilbud med de mest passende vilkår.

Held og lykke med byggeprojektet!