Normalt låner folk penge til huse, biler eller ferier, men med den store fokus på vores dårlige miljø og de enorme besparelsesmuligheder, er energilånet blevet utroligt populært.

Med et energilån kan du låne penge til forbedringer af din bolig, så du ikke forurener lige så meget, men på sigt vil du også kunne spare mange penge i form af lavere varmeregninger.

Få et energilån til din bolig

Banken vs. online

Du kan både låne penge til energiforbedringer i banken eller hos låneinstitutterne på internettet. Begge dele giver dig mulighed for at forbedre din bolig, så du bruger mindre energi og derved forbruger mindre Co2.

Der er ikke de store forskelle på om du tager et lån ved banken eller finder et på nettet. Men vi har kigget på mulighederne for energilån hos Spar Nord og OK, hvor de har særlige tilbud på området.

Spar Nord

 • Du kan maksimalt låne 250.000 kroner.
 • Renten er 5,45 % om året.
 • Du skal tilbagebetale lånet over 15 år.
 • Det giver en kvartalsvis ydelse på 6126 kroner.
 • Du kan bruge pengene til at investere i solceller, jordvarme, husstandsvindmøller, nyt tag, efterisolering, udskiftning af varmekilde til energibesparende varmekilde eller stort set alle andre energiforbedringer.

OK

 • Du kan låne mellem 5.000 og 250.000.
 • Du kan fordele udgifterne over 120 måneder.
 • Hvis du låner under 40.000 kan det godkendes på 10 minutter. Hvis du låner over, tager det lidt længere tid.
 • Du bestemmer selv størrelsen af raterne.
 • Du bestemmer helt selv, hvilke energiforbedringer du vil have lavet.

Hvis du gerne vil tjekke lånemulighederne online, kan du med fordel besøge Termino.dk, hvor de giver det komplette overblik over udbyderne på nettet. Ligesom de hjælper dig på vej mod de billigste lånetilbud. Et godt sted at starte ansøgningsprocessen online.

Energiforbedringer kan spare dig mange penge

Når du har fundet ud af, hvilket lån der passer dig bedst, kan du hurtigt komme i gang med at udføre energiforbedringerne, så din bolig sparer miljøet for en masse forurening og så du selv sparer penge på de månedlige regninger.

For med de fleste energiforbedringer er der også en del økonomiske fordele, som bestemt gør indsatsen det hele værd. Med solceller vil du kunne spare energi op uden at gøre andet end at vente på, at solen begynder at skinne. Så vil solcellerne spare energi op, som du kan bruge til at se fjernsyn, lyse hjemmet op eller andet, der kræver el. På den måde sparer du penge på elregningen.

Hvis du er skeptisk over at solen næsten aldrig skinner i Danmark, kan du i stedet vælge efterisolering eller udskiftning af utætte vinduer og døre. Princippet er det samme. Du vil spare penge på dine månedlige regninger og afkastet er rigtig godt.

10 tips til at energioptimere hjemmet

I de fleste danske hjem bruges der mere energi, end nødvendigt. Vi giver dig her 10 tips til at energioptimere hjemmet, så du samtidig kan spare penge.

 1. Isoler dine vægge ordentligt

Det danske vejr er sjældent rigtig varmt. Derfor bruger vi rigtig meget energi på at få varme rundt i hjemmet, så vi ikke skal gå og fryse de 10 måneder om året, hvor vejret sagtens kan være en smule køligt. Hvis du isolerer dine vægge ordentligt, behøver du ikke bruge mange penge på at holde radiatorerne kørende hele tiden.

 1. Køb en energivenlig vaskemaskine

Den koster lidt mere, end en almindelig vaskemaskine, men på sigt vil det kun kunne betale sig at investere i en energivenlig vaskemaskine, da den hverken bruger lige så meget strøm eller vand som en almindelig, hvilket vil kunne ses på din el- og vandregning.

 1. Køb en energivenlig opvaskemaskine

Her gælder det helt samme som ved vaskemaskinen. Du vil så din vand- og elregning falde med en energivenlig vaskemaskine, så det kan godt betale sig at ofre de ekstra penge.

 1. Køb elsparepærer

Du bruger rigtig meget lys, specielt hen over de mørke vintermåneder. Derfor er det fornuftigt at købe elpærer, der sparer på strømmen, så du ikke skal betale en kæmpe elregning hvert år.

 1. Køb lyscensorer til hjemmet

Selvom man er meget bevidst om at slukke lyset i hjemmet, kan det til tider glippe. Derfor kan de være en rigtig fin idé at investere i censorer, der registrerer, om der er nogen i de forskellige rum og slukker lyset, hvis der ikke er nogen bevægelser.

 1. Husk at slukke elektronik helt

Selvom man ikke umiddelbart skulle tro, at et fjernsyn bruger ret meget strøm på at holde et lille rødt lys kørende, vil det bliver overrasket over, hvor meget det kan koste dig, så husk at slukke dine elektroniske enheder helt.

 1. Luft ud i korte intervaller

Det er vigtig med et godt indeklima, og det kræver udluftning, men gør det i korte intervaller, så hele huset ikke skal varmes op igen.

 1. Udskift vinduer

Dine vinduer er en kilde til kulde om vinteren, hvis de ikke isolerer ordentligt. Overvej derfor at skifte dem ud, hvis de er gamle.

 1. Isoler gulvene

Ligesom kulden kan slippe ind igennem væggene, kan det også komme fra gulvet. Sørg derfor for at få gulvet isoleret ordentligt.

 1. Isoler taget

Taget skal også være rigtig godt isoleret, for at kulden ikke slipper ind og sætter radiatorerne i omdrejninger.

Finansiering af energioptimering

Det er rigtig mange forbedringer, og de fleste af dem koster penge. Derfor kan det være nødvendigt at låne nogle af pengene til energioptimeringen. Heldigvis findes der hos mange lånefirmaer og banker specifikke lån til energioptimeringsindsatsen. Disse energilån kan være en god vej til at få råd til forbedringerne og husk på at de langsigtet vil spare dig en del penge.

Ansøg gratis og uforpligtende hos online bankerne og snak med dit eget pengeinstitut om mulighederne. Du kan med fordel indhente flere tilbud, så du er sikker på at finde energilånet med den laveste rente.