Vil du gerne låne penge til energivenlige vinduer? Der kan være mange penge at spare på miljøvenlige vinduer, der er tætte og som holder bedre på varmen. Så selvom lån sjældent forbindes med gode investeringer, kan det godt give mening, hvis det er til energiforbedringer og kan gøres til en fair rente.

Energivenlige vinduer er ikke kun godt for indemiljøet og varmeforbruget, det kan ligeledes bidrage til at øge boligens værdi. Se mere om hvor du kan finde finansiering af nye vinduer her.

Finansiering af nye vinduer

Du har heldigvis altid flere valgmuligheder som forbruger og det gælder ligeledes, når du skal finde et lån til energivenlige vinduer. Den første tanke hos mange vil være banken, men hvis de siger nej, findes der flere alternativer du kan overveje.

Banken

Banken vil typisk være den første tanke og den billigste løsning, for de fleste forbrugere. Her findes der flere muligheder, alt efter hvor omfattende dit projekt er. Ved store og dyre projekter, er der mulighed for at udnytte friværdien, mens du ved mindre projekter må optage et klassisk banklån.

Det bedste du kan gøre, er at snakke med din bankrådgiver for at få et indtryk af mulighederne. De vil helt sikkert have en række råd og anbefalinger, du kan overveje. Vi anbefaler at du vælger et lån med sikkerhed, hvis det er muligt, da det bør sikre dig lavere renter og omkostninger. Det vil blot gøre din “investering” endnu mere rentabel.

Internetbankerne

Der er kommet flere prisvenlige internetbanker på markedet, der er værd at overveje hvis din egen bank siger nej. Her er deres krav langt mildere og de lån du laver, sker uden du skal stille sikkerhed. Hvad du kan få tilbudt af rente, vil være meget forskellig. Både i forhold til udbyderen og i forhold til din egen privatøkonomi. Jo bedre den er, desto lavere omkostninger kan du forvente.

De billigste udbydere har renter der starter lavt. Særligt efter det nye omkostningsloft og ÅOP-loft pr. 1. juli 2020, er det blevet billigere at låne penge online, hvor internetbankerne er blevet et godt alternativ, når du skal låne penge.

Generelt bør du altid have dit primære fokus rettet mod ÅOP-satsen, også hvis du får brug for at sammenligne forskellige lånetilbud med hinanden. Det kan gøre det nemmere at afgøre, hvilken løsning du bør vælge.

Pengemagasinet har fint beskrevet, hvilke fordele og ulemper der er ved, at låne penge online vs. banken, samt hvordan du bør gribe det an. Du finder artiklen på Pengemagasinet her.

Leverandøren

Sidst er der af og til en mulighed hos leverandøren. De mange leverandører anvender finansieringsselskaber og denne vej vil derfor mindre lidt om at søge online. Der er større ligheder med disse udbydere, end med banken.

Så helt kort, bliver du afvist af banken, kan du med fordel afsøge muligheder både hos leverandøren og ét par udbydere online. Det bør hjælpe dig mod det billigste lån til nye vinduer. Om det vil hjælpe dig, at du søger lån til energivenlige vinduer i banken skal vi lade være usagt. Det vil også afhænge af hvilken effekt de kan forventes at have på dit varmeforbrug og på boligens værdiforøgelse.

Hvorfor vælge energivenlige vinduer?

Vi slutter af med at fokusere lidt på de energivenlige vinduer og hvorfor det er et godt valg. For det første har mange producenter større og større fokus på energi og miljøvenlighed. Det gælder ligeledes for hårde hvidevarer og lignende.

Alt sammen noget der kan spare dig mange penge langsigtet, uden at indkøbsprisen behøver at blive meget højere. Du må ikke forvente at de miljøvenlige vinduer er blandt de billigste modeller på markedet, men de vil ofte være en bedre investering på det lange sigt.

Dertil kommer at din bolig er “fremtidssikret” så du har de mest moderne løsninger på markedet, frem for gamle modeller, som en ny boligejer kan have lyst til at udskifte. Der er altså mange gode grunde til at vælge denne type vinduer, hvis du alligevel skal have lavet udskiftninger i hjemmet.