Det er ikke nogen hemmelighed, at der med årene er kommet øget fokus på dyrevelfærd i vores samfund. Hvis man driver virksomhed, der involverer levende dyr, er det vigtigt at prioritere deres velfærd, sikkerhed og tryghed.

Et-godt-dyrelivDer er desværre mange ærgerlige historier om zoologiske haver eller cirkusser, hvor dyrene ikke har ordentlige forhold. Det er både synd for dyrene, men det kan også være skadeligt for virksomhedens omdømme.

Her er 3 tips til at forbedre omstændighederne for dit firmas firbenede venner. Det første handler om god og sikker transport af levende dyr.

1. God og sikker dyretransport

I mange dyrerelaterede erhverv er det ofte nødvendigt at skulle transportere levende dyr over store distancer. Her kan man med fordel tage kontakt til et firma med speciale i dyretransport. På den måde kan man nemt sikre kvaliteten, og give ens kreaturer en tryg og god rejse.

Intet dyr er for småt til den rette transport – Selv hunde, katte og marsvin fortjener at blive fragtet på en sikker og tryg facon. Specialister i dyretransport har ofte et væld af muligheder, når det kommer til køretøjer, og de prioriterer typisk den kortest mulige transporttid.

2. Sund kost til det individuelle dyr

Alle dyr har forskellige behov, når det kommer til mad og ernæring, og det er vigtigt, at indtænke grundige kostplaner for alle virksomhedens dyr. Mange dyr har brug for at spise en sund og varieret kost, med ingredienser fra forskellige madgrupper.

Det er en god idé at holde øje med det enkelte dyrs madindtag for, at være sikker på at de hverken overspiser eller får for lidt næring. Nogle dyr foretrækker også bestemte madvarer, og det er godt at lægge mærke til, om de har en favoritsnack eller livret. Så kan man let forkæle dem, og det øger livskvaliteten.

3. Dyrlægen er din ven

I modsætning til mennesker, så kan dyr ikke tale. Derfor kan det være svært at vide, om der er noget i galt. Af samme årsag kan der potentielt gå lang tid, før man opdager, at ens dyr er blevet syge.

Man skal selvfølgelig altid være opmærksom på generelle sundhedstegn, men hvis du er i tvivl, så bør du altid kontakte en dygtig dyrlæge.

En fingerregel siger, at det er en god idé med et dyrlægebesøg minimum én gang om året, selv hvis dyrene virker sunde og raske. Man vil jo helst være på den sikre side og opfange eventuelle ting i opløbet.