Når man driver virksomhed er det vigtigt at sørge for, at sikkerheden for sine ansatte er i top hele året rundt. På den måde skaber man en attraktiv arbejdsplads for sine medarbejdere samtidig med, at man sørger for, at forebygge eventuelle skader eller sygdomme, der kan ende med at koste virksomheden i værdifuld arbejdskraft.

Sikkerhed hos medarbejderneDu bør ikke gå på kompromis med sikkerheden, og med vinteren lige rundt om hjørnet, er der særligt nogle ting, man som virksomhed skal være opmærksom på. Her får du tre gode råd til, hvordan du skaber en sikker arbejdsplads, når du går vinteren i møde.

Arbejdstøj af høj kvalitet

Det er vigtigt, at dine medarbejdere er klædt godt på til det koldere vejr med arbejdstøj af høj kvalitet, der både minimerer chancerne for sygdom og skader, og samtidig giver medarbejderne de bedste forudsætninger for, at yde en optimal arbejdsindsats.

Det er en værdifuld investering, der både skaber værdi for dine medarbejdere såvel som for virksomheden. Der findes meget forskelligt arbejdstøj på markedet, men sørg altid for, at du ikke går på kompromis med kvaliteten, hvis du ønsker at skabe et sikkert miljø for dine medarbejdere.

Med arbejdstøj af høj kvalitet er du desuden garanteret et produkt, der holder i længere tid, og ikke skal udskiftes efter hver sæson.

Gør firmabilen vinterklar

Sikkerhed på vejene er essentiel når vinteren nærmer sig, og derfor er det også på tide at tjekke, om firmabilerne er klar til det koldere vejr. Sørg for, at få skiftet dækkene til skridsikre vinterdæk, så bilen står godt fast i alt slags vejr.

Tjek desuden også, om sprinklervæsken skal udskiftes til en vintersprinklervæske, så dine medarbejdere altid har et klart udsyn i trafikken. Med vinterklare firmabiler skaber du både en øget tryghed hos dine medarbejdere, og er med til at styrke den generelle sikkerhed på landevejene.

Forebyg smitte

Med vinteren lige rundt om hjørnet er det højsæson for både sygdom og smitte. Derfor er det vigtigt at have fokus på, hvordan man forebygger smittespredning blandt de ansatte, så man undgår for mange sygemeldinger på én gang.

En god måde at komme smitten i forkøbet er ved at vejlede de ansatte i influenza symptomerne, så de kan genkende sygdommen og holde sig hjemme, før de smitter deres kollegaer. Symptomerne kan både være feber, kulderystelser, smerter i muskler og led samt hovedpine og halssmerter.

Med den rette vejledning skabes der et sundt og sikkert arbejdsmiljø, hvor medarbejdere tager hensyn til hinanden for at skabe en fælles tryghed.