I vores digitale tidsalder findes der et hav af software, koder og programmer der styrer store dele af vores daglige liv, både professionelt og privat. For at kunne færdes succesfuldt i sådan en verden er det derfor ofte vigtigt at have kendskab til de mange processer og programmer, men det kan være uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, og et godt sted at starte er derfor ved at forbedre ens basale IT-kompetencer.

Styrk dine IT kompetencerDenne artikel giver en kort guide til hvordan du kan styrke din IT-kompetencer og dermed øge og styrke dine faglige og professionelle færdigheder.

Kurser

Kurser og andre former for undervisning er et godt sted at starte. Det er en håndgribelig måde at lære om et nyt program eller software på, da det foregår i et professionelt miljø, enten online eller fysisk, og indeholder vejledning fra udbyderne. Mange firmaer udbyder kurser der vejleder i brugen af deres produkter og programmer, som for eksempel Microsoft, og disse er en god løsning.

Kurser kan også styrke din virksomhed eller din professionelle profil og gøre, at du kan tilbyde services og viden som konkurrenterne måske ikke har og dermed være på forkanten af udviklingen indenfor, for eksempel, cloud computing og cloud-baseret løsninger.

Lige netop indenfor dette område er Microsoft Azure fundamentals et godt kursus at tage da det introducerer dig til Microsoft Azures banebrydende cloud computing services og koncepter som IaaS, Paas, og Saas. Kurserne er åbne for alle og foregår virtuel med engelsk som undervisningssprog.

Kast dig ud i det selv

En anden måde at forbedre dine færdigheder på er ved at kaste dig dig ud i det selv og lære programmerne at kende ved at færdes i dem. Det skal siges at nogle programmer eller softwares kræver en basal forståelse for dem på forhånd, men i mange tilfælde kan du tye den den såkaldte learning-by-doing metode, hvor du lærer et program at kende ved at bruge det.

Mange, specielt indenfor IT og coding branchen, er selvlærte og har netop erhvervet sig deres kompetencer og færdigheder ved at bruge programmerne på egen hånd og indsamle den viden de har brug for i deres specifikke felt. Det vigtigste er blot at du går til det med tålmodighed og er villig til at lære og blive udfordret.

Kend de enkelte trin

Hvis du vil styrke dine IT-kompetencer er det også vigtigt at vide, hvad der ligger til grund for de mange programmer og software og måden de fungerer på. Det betyder at du skal prøve at sætte dig ind i, hvorfor programmerne virker som de gør og hvordan de enkelte trin hænger sammen og danner en helhed eller resultat.

For eksempel, med et program som Microsoft Azure fundamentals er det vigtigt, at man har kendskab til de enkelte trin i processerne og de services der udbydes, for at kunne forstå dem og bruge dem i praksis i en virksomhed eller på vegne af en kunde. De fleste husker nok matematikundervisningen, der understregede vigtigheden af mellemregninger og dét at vide, hvordan man kom frem til det resultat man kom frem til.

IT er det samme. Her er det vigtigt at kende til processerne bag softwaren og programmerne og vide, hvordan og hvorfor de fungerer som de gør.