Det at skabe et godt arbejdsmiljø handler både om de fysiske, sociale og psykiske rammer på arbejdspladsen. Det kan altså være lidt af en opgave at løfte som leder, særligt hvis du har mange medarbejdere i en stor virksomhed.

Skab det bedste arbejdsmiljø i virksomhedenDer er dog mange gode tips, du som leder kan tage fat i og gøre bedre, hvis du gerne vil skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for dine medarbejdere, disse kan du læse mere om i denne artikel.

De fysiske rammer

Nederst i menneskers behovspyramide er behovet for at have det fysisk godt og at arbejde under gode forhold. Dette kan naturligvis gøres ved, først og fremmest at skabe et sundt indeklima på arbejdspladsen.

Det betyder, at der skal være gode ventilationsmuligheder på arbejdspladsen, uanset om det er et kontor eller en større hal. Her kan du for eksempel finde industriventilation, der kan skræddersys til netop din virksomhed. Mennesker har nemlig behov for frisk luft og ilt til hjernen, hvis vi skal arbejde helt optimalt.

De sociale rammer

Denne ramme er ikke lige vigtig for alle medarbejdere, og så alligevel. Det er super vigtigt, at det sociale på arbejdspladsen fungerer, så alle kan arbejde godt og effektivt sammen uden at have diverse følelser i klemme. Dermed ikke sagt, at man behøver at have personlige forhold til sine kolleger. For nogle er de sociale relationer til kolleger mere vigtige end for andre.

For dem der synes det er vigtigt, kan det være en god ide at skabe nogle rammer, hvor kolleger kan blive rystet lidt sammen. Dette kan gøres ved diverse firmaarrangementer. For eksempel med julefrokoster, en eventuelt fredagsbar eller små ture, hvor medarbejderne kan få lov at spille nogle spil, der kan opbygget teamwork.

De psykiske rammer

Til sidst er det vigtigt, at dine medarbejdere har det godt psykisk. Denne ramme er nok den sværeste at ændre på, og gøre bedre for dine medarbejdere. Man kan dog gøre sit for i det mindste at sørge for, at de har det psykisk godt med at gå på arbejde.

For det første skabes en god psyke omkring arbejde ved stabilitet, god ledelse og gode arbejdsrelationer på tværs af arbejdspladsen. En medarbejder skal have klar kommunikation omkring, hvad opgaven er, hvordan de klarer den og eventuelt en efterfølgende evaluering.

Derfor er jævnlige samtaler med ledelsen super vigtige for at skabe gode psykiske rammer for en medarbejder. Du kan ikke ændre deres personlige problemer, men du kan gøre meget ved at give dem glæde ved at gå på arbejde, da det netop fylder så meget af deres liv.