At arbejde offshore involverer typisk at arbejde på et boreplatform, på havet. Det er derfor ofte et arbejde, hvor man udforsker og udvinder olie og gas, der begge er mineralressourcer, som er på havets bund. Dette arbejde kan være fysisk krævende og udføres under vanskelige forhold, som for eksempel under ekstremt vejr. Dog kan belønningerne for dette arbejde også være yderst tilfredsstillende.

Offshore arbejdeOffshore olie- og gasindustrien har overlevet tre århundreder med vellykket arbejde og udvikling. Den forsyner hele verden med brændstof og tilbyder givende karrieremuligheder og unikke arbejdserfaringer.

De mange fordele ved at arbejde offshore, såsom høje lønninger, ledsages dog også af udfordringer, som medarbejderne møder i deres hverdag. Herunder kan du blive klogere på to af de største udfordringer, som man møder, når man arbejder offshore.

Første udfordring: Sikkerhedsstandarder

At arbejde på en boreplatform har altid været forbundet med en ekstremt farlig arbejdsplads. Udvinding og boring af olie og gas indebære arbejde under høje tryk og lave temperaturer. Derudover er olie- og gasindustrien også udfordret af støjgener, og det er specielt, når det kommer til de medarbejdere, der arbejder på boreplatformen.

Den største udfordring i olie- og gasindustrien er derfor at opretholde de højeste sikkerhedsstandarder, at tilbyde maksimal beskyttelse til arbejderne, samtidig med, at man beskytter miljøet ved kysterne og havlivet mod mulig forurening.

I forhold til støjgenerne har teknologiens udvikling hertil gjort det muligt at forebygge disse mest muligt. Der findes virksomheder, der er eksperter i vibrationsdæmpning og lyddæmpning. De kan hjælpe med at reducere støjudledningen, fordi de er i stand til at designe lyddæmpere, der passer nøjagtigt til det maskinrum, som den skal tilføres. Dette er bare et eksempel på, hvordan teknologien er i stand til at hjælpe med at optimere sikkerhedsstandarderne på boreplatformen – i dette tilfælde med vibrationsdæmpning og lyddæmpning.

Anden udfordring: Ekstreme vejrforhold

Som allerede nævnt, så er ekstreme vejrforhold – herunder varierende styrke og retning af havstrømmen og høje bølger – noget af det, der gør opgaverne over- og under vand udfordrende og komplekse.

Dette er derfor også en af de mest afgørende udfordringer, når man arbejder offshore – og den største grund til, at man modtager en så høj løn, som det er tilfælder. Hvis du er klar til at møde disse udfordringer, får du også, udover den høje løn, mange andre frynsegoder, mangfoldige karrieremuligheder og konstant faglig vækst.

Der eksisterer dermed store risici ved at arbejde på vandet, men der er også mange fordele at indhente. Derudover er dette risici, som hele tiden tages til revurdering, for på den måde hele tiden at optimere sikkerhedsstandarderne på boreplatformene.