Der er mange internetudbydere som har forskellige tilbud på deres løsninger og bredbåndshastigheder. Med de mange muligheder kan det være svært at vide hvilken internetforbindelse, der passer bedst til dine behov.

Med denne artikel vil du være i stand til at træffe den rigtige beslutning for dig og dine behov. Vores guide og råd kan både anvendes af private og virksomheder. 

Sådan vælger du bredbånd

Mange mennesker tænker kun på prisen på den nye bredbåndshastighed og tit og ofte går de efter det billigste bredbånd de kan finde. Men det er ikke altid at det billigste internet, er den bedste til lige præcist dine behov.

Valg af bredbåndshastighedInden du vælger bredbåndsforbindelse skal du gøre dig nogle vigtige overvejelser, ellers kan du komme til at træffe den forkerte beslutning.

1. Dit behov

For det første skal du overveje hvilket behov du har. Hvis der er flere internet brugere i hjemmet vil du have brug for en hurtigere bredbåndsforbindelse. Simpelt sagt forholder det sig således at hvis du har tre computere i hjemmet og en 10 Mbit forbindelse så har du 3,33 Mbit pr computer.

2. Trådløs eller mobil?

Skal din kommende bredbåndsforbindelse være trådløs eller har du brug for en mobil forbindelse, så du helt slipper for ledninger og kabler? Hvis du vil bruge din bredbåndsforbindelse til at streame film og spille online spil, så kan det anbefales at installere et trådløst bredbånd, som kan sikre dig en god stabil forbindelse hele tiden.

I virksomheder udgør internettet en meget vigtig rolle, så her er det afgørende at du vælger den trådløse løsning, da den er både hurtigst og mest stabil. Gå ikke på kompromis her som virksomhed, da det kan sænke de ansattes effektivitet, ved en langsom forbindelse.

3. Dit budget

Der er altid spørgsmålet om budgettet. Hvor mange penge har du tænkt dig at bruge på din kommende bredbåndsforbindelse. Hvis du ønsker en høj hastighed skal du også betale lidt mere for den, men så får du også meget mere for pengene.

Netop da mange kunder har et bestemt budget, eller er prissensitive, er der god grund til at sammenligne bredbåndsløsningerne på markedet. Det kan sikre dig mest muligt for dine penge.

Der findes mange tjenester til formålet på markedet. Vi kan varmt anbefale Yanet og Samlino som sammenligningssider, når du skal finde den bedste bredbåndsløsning.

5 gode råd

Vi slutter af med 5 af vores bedste råd til dig.

  1. Afgør med dig selv hvad du skal bruge din kommende bredbåndsforbindelse til.
  2. Hvis du skal streame mange film og musik så skal du bruge en hastighed på mindst 20 mbit. Dette gør sig også gældende hvis du vil spille online spil.
  3. Hvis du skal bruge bredbånd til hjemmekontor og lignende så er der ikke brug for en meget høj hastighed. 10 mbit vil være rigeligt.
  4. Vælg mobilt bredbånd hvis du ønsker at slippe for alle former for ledninger og kabler. Og er meget på farten.
  5. Sørg for at din bredbåndsudbyder leverer den hastighed som er blevet lovet. Du kan nemt og hurtigt måle din hastighed derhjemme via diverse tests.