Vi har alle interesse i at spare så mange penge som muligt, når det kommer til ting som lån. Det gælder både som privatperson og virksomhed.

Netop på lån er der også mange penge at spare, hvis man ved, hvordan man skal undersøge markedet og finde frem til de bedste tilbud. Selvom forskellene i ÅOP og rente på de forskellige lån kan synes små, kan det gøre en stor forskel i det lange løb. Vi giver dig derfor en generel vejledning til det billigste lån.

Først og fremmest bør du sætte dig en smule ind i de forskellige lånemuligheder. Som erhvervsdrivende vil finansiering i banken være førstevalget for mange. Men hvis du bliver afvist, kan du søge op til 400.000 kr. uden sikkerhed online, hvor du kan bruge pengene som du vil. Mulighederne er flere.

Her kommer en vejledning til, hvordan du finder frem til det billigste for dig.

1. Find de 3-4 billigste firmaer

Når du går i gang med at undersøge de forskellige muligheder på markedet, vil det meget hurtigt gå op for dig, at der er rigtig meget at vælge imellem. I takt med at online lån er vokset i popularitet, er der kommet rigtig mange forskellige långivere og –udbydere på nettet. Derfor kan det være en helt jungle at komme igennem, når man skal udvælge de 3-4 billigste firmaer.

På internettet findes nemlig låneoversigter, hvor du hurtigt kan få et overblik over de mange muligheder på internettet. Med en oversigt bliver det let at udpege de 3-4 billigste firmaer, som du så kan gå videre med i jagten på det billigste lån online.

Få overblikket via lånetjenesten Findino.

I banken har du kun én mulighed, medmindre du er villig til at flytte bank. Du kan med fordel både forhøre dig hos bankrådgiveren og samtidig afsøge mulighederne online.

2. Ansøg om lån

Det er gratis og helt uforpligtende at ansøge. Derfor er det en god idé at ansøge hos alle de 3-4 firmaer, du har udvalgt i første omgang. På den måde kan du indsamle tilbud fra alle disse firmaer, uden at du har forpligtet dig til noget hos nogen af dem. Det er også smart, at du har ansøgt hos flere firmaer, hvis nu en eller flere af dem skulle finde på at afvise dig, af den ene eller anden grund.

3. Udvælg det billigste tilbud

Når du har indsamlet de forskellige tilbud, handler det bare om at gå efter det billigste tilbud. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke altid er det lån, med den laveste rente, som i sidste ende er det billigste. I stedet bør du gå efter ÅOP, som er en bedre vejviser, når det kommer til at finde det billigste tilbud.

Forskellen på renten og ÅOP

Som nævnt ovenfor er renten og ÅOP ikke det samme – faktisk slet ikke. Når mange kigger på lån, så er renten ofte dit primære fokus som kunde. Du må bare ikke overse stiftelsesgebyrer, løbende gebyrer og andre små udgifter, der kan gøre en forskel.

Heldigvis findes ÅOP, som i virkeligheden står for Årlige omkostninger i Procent. ÅOP er et udtryk for, hvad det koster samlet set, inkl. stiftelsesgebyr, renter og alle andre omkostninger. ÅOP er derfor det bedste at se på, når du skal sammenligne flere løsninger med hinanden.

Det er desuden lovpligtigt for långiveren at oplyse om ÅOP, så du burde kunne finde ÅOP på alle lånetyper. Ved hjælp af ÅOP og de tre ovennævnte trin, bliver det om ikke nemt, så lidt lettere for dig at finde vej i junglen af muligheder – og finde og frem til det billigste valg for dig og dine behov.