Der er flere guides på nettet der omhandler valg af bordplade til køkken og bad i hjemmet. Gode guides med smarte tips og anbefalinger, men i erhvervsmæssig sammenhæng gælder der bare andre faktorer.

For de fleste vil der være højere krav til materialets egenskaber som holdbarhed, udseende og kvalitet. Industrimagasinet ser nærmere på hvordan du vælger en bordplade til virksomheden og hvilke egenskaber der bør opprioriteres. 

De 3 vigtigste egenskaber ved den optimale bordplade

Bordplader kan efterhånden findes i alverdens materialer, med alt lige fra træ, til terrazzo, stål, beton, granit, kompositsten og meget mere. Mulighederne er derfor blevet uendelig mange og det gør ikke beslutningsprocessen nemmere.

Vi har udvalgt 3 centrale egenskaber, du skal kunne sætte flueben ud for, ved den bordplade du vælger. Kan du det, vil du helt sikkert få en god løsning.

Det er klart at alle virksomheder er forskellige i størrelse, budget og udtryk. Nogle vil have større æstetiske behov end andre. Når det er sagt, må de fleste være interesserede i følgende styrker ved bordpladen.

1. Lang holdbarhed

Bordpladen skal have en lang holdbarhed, så man ikke hele tiden skal have den udskiftet. På arbejdspladsen vil den være ekstra hårdt belastet, fordi den anvendes i store dele af døgnet.

I modsætning til badeværelser og køkkener, der muligvis kun anvendes et par timer om dagen, så er firmaers bordplader “på” i 8-10 timer dagligt. Så det skal være et robust og holdbart valg.

2. Slidstærk og nem at rengøre

I forlængelse af punkt 1, bør den ikke kun være holdbar, men også ekstrem slidstærk. Det skal nemlig sikre at overfladen forbliver pæn og ikke krakelerer eller ser grim ud, allerede efter et på år. Slidstyrken er nøglen til, at firmaet kan få glæde af bordpladen i mange år.

Samtidig bør de være nemme at rengøre for personalet. Jo mere besværligt, desto mere tid vil der gå med det. I sidste ende kommer det til at koste på bundlinjen.

3. Materiale der matcher firmaets udtryk

Sidst et punkt der har en mere abstrakt karakter. For Industrimagasinet mener, at du bør vælge et materiale der matcher firmaets udtryk. Er I en revisorvirksomhed, kan det med fordel være et robust og solidt materiale.

Er i et kreativt firma, kunstnere eller arkitekter, vil der være et større behov for at indretningen også har et kunstnerisk og flot udtryk. Alt i alt har bordpladen en indflydelse på rummets udstråling, så husk at indtænke hvad dit firma egentlig vil signalere til kunderne.

Rummets betydning

Nu tænker du sikkert, at vi har fuldstændig har glemt rummets indflydelse. Det har vi bestemt ikke, men vi mener at ovenstående 3 punkter er relativ universelle.

Rummet har helt sikkert en stor betydning. Om det er i kantinen, på kontoret eller et helt tredje sted. Så det skal du ligeledes have i baghovedet, men uden at glemme de egenskaber vi allerede har gennemgået. I kan med fordel vælge samme materiale til flere rum, for at skabe en helhed i virksomhedslokalerne.

Hvor skal jeg købe bordpladerne henne?

Det store spørgsmål for mange er, hvor man skal købe bordpladerne henne. På nettet eller i butikkerne? Det handler meget om egne præferencer, men der kan være penge at spare online. Sådan er det næsten altid.

Det er generelt at se bordpladen live først, det kan du gøre i diverse showrooms og butikker, hvorefter du kan beslutte om det skal købes på stedet eller online, hvor du måske kan opnå en lavere pris. Uanset hvad, bør du prøve at forhandle dig til den laveste pris, så du kan spare penge. En ny bordplade, kan hurtigt blive en større investering.

God fornøjelse med indretningen!

Tjek også seneste artikel: Lån til byggeri