Valget er udskrevet, og valgkampen er for alvor fløjtet i gang. Den 1. januar i år forsvandt retten til håndværkerfradrag, men Venstre har lovet at genindføre Bolig-Job Ordningen, hvis Lars Løkke står øverst på skamlen den 18. juni 2015, når folk har været ved stemmeurnerne.

Men er det overhovedet realistisk at forvente håndværkerfradraget genindført? Det ser Industrimagasinet nærmere på i denne artikel. 

 

Fradrag på håndværkerregningen

BoligJobOrdningen var en ordning, der eksisterede i 2013 og 2014, men den nuværende regering besluttede at lukke den ved starten af indeværende år. Det var Venstre dog ikke enig med dem i, og derfor har de lovet at genindføre ordningen, endda med tilbagevirkende kraft.

HåndværkerfradragOrdningen sikrede, at du som forbruger kunne få et skattefradrag, hvis du besluttede dig for at få lavet nyt køkken, ordne taget på sommerhuset eller renovere garagen.

Fradraget var på op til 15.000 per person, og du får det ved at indberette arbejdet, du har fået lavet, til Skat i slutningen af året. Arbejdet skulle desuden være udført af virksomheder med CVR-nummer, for at du kunne få fradrag.

 

Sandsynligheden for fortsættelse af ordningen

Som nævnt har Venstre lovet at genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft, hvis de kommer til magten. Nu er politikere jo sjældent de mest troværdige mennesker, og Venstre har da ligesom så mange andre partier også løbet fra løfter før i tiden.

Men lige med håndværkerfradraget vil det være et løftebrud af dimensioner, hvis de ikke genindfører det efter valget, hvis de skulle gå hen og vinde, da der har været rigtig meget fokus på BoligJobOrdningen så sent som i januar i år.

Hvis Socialdemokraterne og Helle Thorning genvinder regeringsposten er håndværkerfradraget næsten helt sikkert dødt. Mange tal peger nemlig på, at BoligJobOrdningen ikke skaber flere job, end hvis folk ikke kunne få et fradrag på deres regning fra håndværkere. Derfor ser de ikke nogen grund til at fortsætte ordningen.

Så hvis det er utroligt vigtigt for dig, at få det fradrag som BoligJobOrdningen fører med sig, må du håbe på, at blå blok vinder det kommende valg. Hvis du endda er sikker i din tro på Lars Løkke og co., kan du allerede gå i gang med at få renoveret huset nu. Du vil kunne få fradraget under alle omstændigheder, hvis Venstre får held med at genindføre ordningen, da det vil ske med tilbagevirkende kraft og derfor også gælde for 2015.

Hvis du derimod tvivler på Lars Løkkes kvaliteter som landets leder, og du ikke føler, at der er råd til et nyt badeværelse uden fradrag, er det måske en god idé at vente og se tiden an.

Vi vil naturligvis opdatere dig og informere om hvis ordningen bliver genindført.