I dag render alle rundt med hele verden i deres lomme. I form af smartphones, tablets og bærbare computere, kan vi altid komme på nettet.

De seneste år har udvikling for alvor taget fart, og det skal den helst fortsætte med, hvis danske virksomheder skal kunne følge med og konkurrere med udenlandske virksomheder, som også hele tiden forsøger at komme et skridt foran i digitaliseringen.

Påvirkningen på erhvervslivet

For danske virksomheder har digitaliseringen af Danmark en kæmpe stor effekt. Forestil dig en virksomhed, som hver anden time oplever strømsvigt, så de ikke kan komme på nettet, eller ikke kan bruge de nyeste maskiner til deres produktion. Hvis danske virksomheder ikke havde de muligheder, de i dag har, ville vores økonomi se væsentligt anderledes ud.

Digitalisering af DanmarkIndustriverden forsøger hele tiden at nytænke, hvordan de kan producere de varer, som de skal sælge. Hvis de ikke formår hele tiden at digitalisere internt i virksomheden, vil de hurtigt sakke efter andre virksomheder. For når en virksomhed investerer i nye maskiner, vil disse maskiner kunne producere det samme eller måske endda mere, end de gamle kunne. På den måde optimerer danske virksomheder deres produktion, så de kan møde efterspørgslen på markedet og hæve deres omsætning.

Hvis de derimod ikke digitaliserer ved at investere i ny teknologi, vil deres produktion heller ikke stige, med mindre de hæver deres udgifter, hvilket vil skade deres omsætning. Hvis deres produktion ikke stiger, men efterspørgslen vokser, vil kunderne finde andre virksomheder, der kan levere varerne.

Læs også: IT udstyr i danske virksomheder

Vi skal følge med udlandet

Men det er ikke kun internt i en virksomhederne i industrien, at det er vigtigt hele tiden at digitalisere. Danmark skal som land også hele tiden sørge for at følge med teknologisk, så vi ikke halter efter udlandet.

I februar 2015 blev der fremlagt en vækstplan for digitaliseringen af den seneste regering. I den blev det vurderet, at Danmark følger godt med på mobil- og bredbåndsstrukturen, og siden er der sket utroligt meget med både mobildækningen og bredbåndsdækningen i landet. Der er mange steder blevet lagt fibernet, hvilket sikrer både danske forbrugere og virksomheder en hurtigere og mere stabil internetforbindelse.

Der er sket meget over de seneste 5-6 årige periode og det er glædeligt, da de sikre de rette rammevilkår og arbejdsbetingelser for den danske industri, virksomheder og den almene dansker.

For at finde flere artikler og nyheder om digitaliseringen, kan du besøge Danmark Digitalt.