Har du også overvejet, om din virksomhed skal investere i droner? De kan være en rigtig dyr investering, men der kan også være store fordele ved at anvende dem til erhvervsmæssig brug.

Så måske skulle du genoverveje idéen om en drone til arbejdspladsen. Der er efterhånden flere og flere firmaer, der kan effektivisere og få glæde af deres mange fordele. 

Fordelene står i kø

Anvendelsen af droner til erhvervsmæssig forbrug kommer med masser af fordele. Den største fordel er nok de økonomiske fordele ved at bruge dem i din virksomhed. Hvis du alligevel skal bruge et luftfartøj af den ene eller den anden årsag, sparer du mange penge ved ikke at skulle hyre en pilot, da nogle modeller kan fås førerløse.

ErhvervsdroneDroner kan nemt overflyve og fotografere store områder, hvilket gør dem ideelle til at kortlægge geografiske afstande og opdatere kort. Det kan også anvendes til for eksempel landbrug, hvor dronerne kan fotografere og opdage ukrudt på markederne langt nemmere, end hvis landmanden skulle køre rundt og finde de ukrudtsplagede steder på sine marker.

På samme måde kan droner være fordelagtige ved regulering af trafikken i byer eller på motorvejen. Det ville være alt for dyrt at sende en helikopter i luften for at danne sig overblik over et trafikkaos efter en ulykke, men med droner, der er væsentligt billigere, kan der hurtigt og effektivt skabes et overblik over situationen, så trafikken igen glider nemt.

Dandrone shoppen er et godt eksempel på et sted, hvor du kan finde erhvervsdroner til alt fra landbrug, vindmøllebranchen, byggeri eller el-net arbejdet. Mulighederne er mange og det er i høj grad op til dig selv at vurdere, om du kan se fordele i dem.

 

De kan redde liv

Droner kan også med fordel anvendes til redningsarbejde af forskellig slags. Ved for eksempel forlis på havet eller ildebrande, kan de sendes i luften og bruges til at lokalisere folk i nød, så der hurtigt kan rykkes ud og potentielt reddes menneskeliv.

Til krigsførelse er dronerne også en kæmpe fordel, da ubemandede fartøjer for det første er langt billigere end pilotstyrede fly. Udover der økonomiske aspekt er det også en kæmpe fordel ikke at skulle risikere en pilots liv under en efterretningsmission bag fjendens linjer. I stedet vil man med en drone kunne få de informationer, der er nødvendige uden at skulle sætte menneskeliv på spil.

Der er meget fokus på anvendelsen af droner til militære formål, men Teknologirådet har faktisk peget på, at ubemandede fartøjer kommer med en lang række fordele og har i et nyhedsbrev til Folketinget fremlagt, hvordan man takler eventuelle problemer med dronerne. De har også givet deres anbefalinger til, at droner anvendes til fredelige formål, da de mener, at det vil føre til vækst og øget beskæftigelse, hvis Danmark satser på dette område.