Vi går en kold vinter i møde, så det store spørgsmål er om din bolig er klar til at stå imod? Der har lige været den første snestorm i Danmark og der venter med stor sandsynlighed minusgrader og mere sne i løbet af december og januar måned.

Vi ser nærmere på hvordan du kan gøre din bolig mere klar til den kolde vinter. Der er nemlig intet værre end at det suser indenfor, at gå rundt og fryse og lignende. Specielt ikke i løbet af december, hvor julehyggen er i højsædet. Læs med her og få gode råd.

Udskift utætte vinduer og døre

Hvis du har meget utætte vinduer og døre i hjemmet, er det på høje tid at få dem udskiftet. Du er faktisk allerede lidt for sent ude. Ikke desto mindre, er der god grund til at komme i gang med det samme. Utætheder giver et dårligt indeklima, en masse larm og en susen er aldrig rart.

Dertil kommer at der forsvinder rigtig meget varme ud af disse utætheder, så du gør ligeledes din varmeregning en stor tjeneste. Undersøg om I har et stort behov for at få gennemset jeres vinduer & døre, for så er det snart sidste udkald.

Hav rigeligt med tæpper

Hvis radiatorerne skal stå på 4 eller 5 henover julen, bliver din varmeregning hurtig ekstrem dyr. Så invester hellere i nogle behagelige tæpper, som I kan krybe under når der skal hygges foran fjernsynet. Tæpperne kan anvendes i rigtig mange sammenhænge og være med til at mindre behovet for høje temperaturer indenfor.

Og så giver det bare noget ekstra til hyggen, når man ligger i sofaen under et varmt tæppe!

Er du ikke helt klar? Er det svært at holde varmen i huset? Så kan du overveje et lån til energiforbedringer.

Få tanket brænde op – hvis I har brændeovn

Hvis I har en brændeovn stående i hjemmet, er den fantastisk at have henover vinteren. Sørg for at få tanket brænde op allerede nu, så du har til de næste par måneder. Det kan hurtigt blive svært og rigtig koldt, at skulle have fat i det senere.

Du kan med fordel have en brændekurv indenfor og kort adgang til resten af brændet. Det vil være nyttigt, hvis der fx. falder store mængder sne. Brændeovnen er desuden rigtig god til at fjerne fugt i boligen, som hurtigt kan komme i de koldere perioder. Så den er virkelig med til at skabe et varmt og mere behageligt indeklima.

Tæpper og varmepuder til sengen

Sidst så er det de færreste danskere der elsker at krybe i en kold seng. Du kan selv sørge for at du har en forvarmet seng og for at du ikke fryser henover natten. Med en varmepude kan du sikre sengen er varm og klar til dig. Det kan vise sig at være en rigtig god investering i vintermånederne.

Det samme kan et par tæpper, som du passende kan lægge henover dynen. På den led kan du bedre holde varmen, hvis du har tendens til at fryse om natten.

 

Vi håber du kan bruge vores tips til hvordan dig og din bolig bliver klar til de kommende vintermåneder. God jul derude!