Der er en tendens til at flere begynder at tilbyde håndværkerarbejde billigt, via polske håndværkere. De er billigere at lønne, da de polske standarder er lavere end de danske.

Spørgsmålet er bare om det er godt for dansk byggeri og Danmark som samfund, at polakker kommer og tager vores arbejde. Vi vil se nærmere på den problemstilling der lurer under overfladen, i byggebranchen.

Det er en ny EU-lov om fri bevægelighed, der har gjort det muligt for danske virksomheder, at hyre polske håndværkere helt gratis. Spørgsmålet er bare om de reelt er dygtige nok?

 

Polsk arbejdskraft er bare billigere

Der er ingen tvivl om at polsk arbejdskraft er billigere, for med en timeløn på 50 – 100 kr. i forhold til danske lønninger på 160 – 300 kr. i timen, er forskellen mærkbar.

Det kan mærkes på bundlinjen hos kunden og det betyder at de danske håndværkere skal være stærkere på andre områder.

Det kan være via større kvalitet i arbejdet, eller en højere troværdighed hos den enkelte dansker. For inderst inde vil de fleste danskere nok foretrække en dansk håndværker.

Ikke desto mindre ser visse virksomhedsejere muligheden for at tjene flere penge via billige polske håndværkere, hvor prisen hos kunden ofte kan forblive høj.

 

Er danske håndværkere bedre?

Det korte svar er ja. Den klare forskel på polske og danske håndværkere er kvaliteten. Det er meldingen efter en rundspørge hos over 50 danske håndværkere. Ikke kun på grund af konkurrencen, men fordi de reelt er med til at sænke standarden, inden for den danske byggebranche.

At få lavet en tilbygning billigt er ikke meget værd, hvis den alligevel skal laves om efter 5 – 6 år. Polakker er ikke kendt for høje standarder i erhvervslivet, i stil med Danmark.

Indenfor byggeri er det afgørende at arbejdet bliver udført til perfektion. De mindste fejl bliver synlige og kan ikke udbedres uden videre. Du kan derimod komme til at se på dem i rigtig mange år.

Samtidig er det altid rart, at håndværkerarbejdet er holdbart og på det område, bør du som forbruger foretrække danske håndværkere.

 

Konklusion

Industrimagasinet.dk er af den klare overbevisning, at du skal vælge danske håndværkere. Dels fordi du er sikker på en høj kvalitet og fordi du støtter det danske samfund og dets vækst.

Vi er bevidste om fordelene ved de lave priser, men besparelsen er kun noget værd, hvis arbejdet bliver udført tilfredsstillende.

Vi har valgt at tage parti i problemstillingen, da vi er en dansk hjemmeside, som ønsker at støtte danske virksomheder og initiativer.

Så kunder – vælg danske håndværkere!