Der er mange måder, en mand kan klæde sig stilet på. Det vi vælger at iklæde os, fylder i dag en stor del af vores selvopfattelse, men også hvordan andre mennesker opfatter os. Det er ofte tøjet vi dømmer nye mennesker på som det første.

Tøj kan vise prestige, det kan vise stil, rigdom og succes. Jakkesættet har været med til at navngive sin helt egen kategori af typer, nemlig jakkesættene, som er kendetegnet ved at gå op i karriere og succes. Det er netop det et jakkesæt udstråler, især hvis det er i spil på arbejdet: succes.

Industrimagasinet giver dig 5 grunde til hvorfor du bør bære jakkesæt på arbejdet. Artiklen er selvsagt ikke målrettet håndværkere, men ledere, kontorfolk og andre relevante målgrupper.

Privat tøj vs. uniform

I dag er der mange arbejdspladser, hvor det er afslappet med hensyn til tøjvalg. De fleste steder går de ansatte i deres eget private tøj, andre steder er der faste uniformer, og de tredje steder er det en blanding, hvor det private tøj bliver en uofficiel uniform.

Det er her, jakkesættet har sin dominans. Der er flere arbejdspladser, hvor det er frivilligt, hvad de ansatte kan gå i, men hvor jakkesættet er en oplagt mulighed. Og der er faktisk flere gode grunde til at vælge at iføre sig sættet med slips, jakke og skjorte.

Læs også: Jakkesæt er det professionelle firmatøj

5 væsentlige grunde

  1. Jakkesæt er et tegn på god stil. Det er ofte let at se forskel på et billigt køb og så et sæt, hvor pasformen og kvaliteten er i top. Det betyder, at det rigtige valg af både jakke, skjorte og slips kan udstråle at ejermanden har en god stil. Og det ser folk op til.
  2. Jakkesættet kan fungere som en uniform på en arbejdsplads, hvor der ellers ikke er faste uniformer. Og det kan være rigtig positivt, da man til dels lægger sin egen privatperson på en hylde, når man ifører sig sættet og dermed sin professionelle person.
  3. Ud over stil, udstråler det tydeligt succes. Det er nemlig på arbejdspladser, hvor der ofte er et hierarki, som man kan kæmpe sig op i, hvor jakkesættet bliver brugt på jobbet. Ser man en person på gaden stilet klædt i sættet, viser det ofte, at personen har styr på sit arbejdsliv og et mål at gå efter i karrieren.
  4. Det man vælger at iklæde sig, er en stor del af ens selvopfattelse, og et jakkesæt kan sikre, at ejermanden har en mere selvsikker opfattelse, og dermed har mere gåpåmod og selvværd til at kaste sig ud i udfordringer på jobbet.
  5. Andres opfattelse af dig. Det er ikke kun selvopfattelsen, det rigtige tøjvalg kan rykke på, men også andres opfattelse. Med et jakkesæt udstråler man seriøsitet, og det betyder også, at andre har lettere ved at tage den godt klædte person mere seriøst.

Der findes mange dygtige forhandlere og butikker, hvor du kan finde flotte sæt, der er smarte og med en god holdbarhed. En af de førende eksperter i Danmark, er David K fra Herrernes Magasin. De forhandler mange gode jakkesætmærker og så ved de præcis, hvordan det bør sidde på dig. Se mere om dem og deres forretnings jakkesæt her, på deres hjemmeside.

Relaterede guides: Tips til hvordan jakkesættet skal sidde